T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / ÇINARCIK - Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Alanlarımızın Tanıtımı

Çınarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tanıtım Sayfası

Dünyada ve ülkemizde teknoloji, bilim ve sanayi devamlı gelişme göstermekte. Özellikle gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye'de nitelikli elemana daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Nitelikli eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak ise Anadolu Meslek Liseleri çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Anadolu Meslek Liselerinde eğitim alan yükseköğretime (Üniversiteye) devam etmelerinde hiçbir engel bulunmamakta, isteyen öğrenci diğer tüm liseler ile aynı şartlar altında girdiği yüksek öğrenime geçiş sınavları sonrasından puanına göre kendine uygun tüm üniversitelerin tüm bölümlerinde okuyabilmektedir.

Anadolu Meslek Liselerinden mezun öğrencilerin, lise diploması ile kamu ve  özel sektörde iş bulmaları mümkündür. 

Anadolu Meslek Liselerinde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar.

Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar. Anadolu Meslek Liseleri'nde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

12. sınıfta İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM dersi adı altında staja gittiklerinden dolayı iş hayatıyla diğer okul türlerindeki öğrencilere göre daha erken tanışırlar. Öğrenciler staja gittikleri yıl, asgari ücretin en az üçte biri olacak şekilde maaş alırlar. (  *2022 yılı için aylık en az  1200 TL  maaş kazanırlar.)

 

OKUL TANITIM FİLMİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Okulumuzda bulunan alanlar ise şunlardır : 

Bilişim Teknolojileri Alanı ( Tanıtım Videosu için TIKLAYINIZ

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ( Tanıtım Videosu için TIKLAYINIZ

Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı   ( Tanıtım Videosu için TIKLAYINIZ

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2020 - Güncelleme: 17.10.2023 13:31 - Görüntülenme: 705
  Beğen | 0  kişi beğendi